Just Friends

Just Friends04 May 20:30 - 22:30 - Flekkefjord
Flekkefjord Kultursenter SPIRA

Route

- Vi har lengtet
etter Flekkefjord
Jazzkvintetten «Just Friends» imponert over kultursenteret Spira

Fredag 4. mai inntar jazzkvintetten «Just Friends» Flekkefjord jazzklubb med stor beundring for byens flotte kultursenter.
- Jeg fikk en privat omvisning her i fjor sommer, og ga meg helt over, sier kvintettens musikalske leder, pianisten Ingvar Ellingsen.
- Hele bandet uttrykte stor begeistring da jeg ga dem en liten rapport. Konklusjonen var: Dit må vi dra for å spille, sier Ellingsen.
Han er bror til Per Georg, og dermed ikke ukjent med Flekkefjords jazzklubb. Ingvar har deltatt på konserter her tidligere og også vært med på vennskapsbyutveksling i Danmark med jazzmusikere fra Flekkefjord.Kvintetten «Just Friends» ble etablert i august 2016 og består foruten Ellingsen av vokalisten Benthe Lie Fjeldheim, saksononisten Kåre Løchsen, bassisten Tormod Aune og trommeslageren Pål Huseby Berntsen.
- Vi deltar ikke lenger i arbeidslivet. Lediggang er roten til all musikk, fleiper Ellingsen. - Dermed har vi anledning til å møtes regelmessig på dagtid i en sosialt oppkvikkende setting for å dyrke det vi liker aller best, skikkelig mainstreamjazz som alle kan like.
- Fredag håper vi å kunne formidle det hyggelige, det nære og det sosiale, sier han.
- Hovedformålet er ikke å jakte på spilleoppdrag, men nå er det blitt så bra at vi bare måtte ut av Hønefoss, sier Kåre Løchsen, som fremhever fordelen med å kunne møtes på dagtid for å dyrke sin store interesse.
Gruppen byr både på instrumentallåter og sanglåter. De fem musikerne har hatt viktige roller i musikklivet på Østlandet så langt tilbake som på 1970-tallet, blant annet sammen med jazzlegenden Harald Gundhus. Tormod Aune bør også være kjent for faste radioinnslag i «Hallo i uken» gjennom uttallige år.
Benthe Lie Fjeldheim er et begrep innen sang, det være seg seg jazz, soul, gospel eller viser. Alle i kvintetten har deltatt i CD-utgivelser og har bakgrunn både fra storband og mindre besetninger. Kåre Løchsen har vært leadsaksofonist i Sandvika storband i 25 år.
«Just Friends» innbyr til å dele opplevelser gjennom nydelige sangballader og swingende standardlåter med et blått toneunderlag.

JUST FRIENDS: Tormod Aune (bass) Ingvar Ellingsen (piano), Kåre Løchsen (saksofoner), Benthe Lie Fjeldheim (vokal) og Pål Huseby Berntsen (trommer).


Past Events

VAMP i Flekkefjord

25 Oct 19:00 - 21:00 25 Oct 19:00 - 21:00 - Flekkefjord Flekkefjord
Flekkefjord Kultursenter SPIRA Flekkefjord Kultursenter SPIRA
Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Som været på vestlandet er de...   More info

Bjerga on Ice - Rune Bjerga I Flekkefjord

27 Oct 19:00 - 20:30 27 Oct 19:00 - 20:30 - Flekkefjord Flekkefjord
Flekkefjord Kultursenter SPIRA Flekkefjord Kultursenter SPIRA
Hei folkens i og rundt Flekkefjord! Få med deg komiker Rune Bjerga sitt nye stand-up show BJERGA ON ICE. Her blir det én mann, én mikrofon og garantert mye latter. Her skal...   More info

Lindesnes Trekkspillklubb

14 Nov 18:00 - 19:30 14 Nov 18:00 - 19:30 - Flekkefjord Flekkefjord
Flekkefjord Kultursenter SPIRA Flekkefjord Kultursenter SPIRA
Lindesnes Trekkspillklubb er tilbake! Etter utsolgt hus i 2016 og 2017 er favorittene tilbake i Spira, nå begynner det å lukte tradisjon!. Lindesnes Trekkspillklubb stiftet 21...   More info

Ole Martin Huser - Olsen - Klassisk gitar

16 Nov 19:00 - 21:00 16 Nov 19:00 - 21:00 - Flekkefjord Flekkefjord
Flekkefjord Kultursenter SPIRA Flekkefjord Kultursenter SPIRA
Ole Martin Huser Olsen Klassisk...   More info

Anne Marit Jacobsen - Afasi or not to be - That's the question

24 Nov 18:00 - 20:00 24 Nov 18:00 - 20:00 - Flekkefjord Flekkefjord
Flekkefjord Kultursenter SPIRA Flekkefjord Kultursenter SPIRA
Anne Marit Jacobsen tilbake på humorscenen Det er rett og slett en drøm som har blitt virkelighet. 70 år og overmoden ønsker Jacobsen afasien velkommen og har ingen planer om å...   More info


© 2019 Siguez