Heldags-lærerkurs i e-tekstiler

Heldags-lærerkurs i e-tekstiler14 Nov 09:00 - 15:00 - Sandnes
Makerspace Vitenfabrikken

Route
More info

Visste du at man vil kunne bygge strømkretser inn i klær? Visste du at klær i fremtiden vil kunne ha innebygde sensorer som vil få klærne til å skifte egenskaper?

Introduksjonskurs i det som både kalles E-tekstiler, smarte tekstiler eller intelligente tekstiler. E-tekstiler er tekstiler med innebygget elektronikk, i de avanserte kan ulike sensorer få tekstilet til å skifte egenskaper f.eks å bli vanntett når det begynner å regne.
På kurset vil det bli gitt en introduksjon til forskning på og perspektiver på fremtiden til E-tekstiler.
Det vil bli presentert undervisningsaktiviteter på 3 nivåer fra nybegynner til lett avansert og kursdeltakerne vil kunne gå i gang med egne prosjekter som kan gjennomføres hjemme. Kursdeltakerne vil bli presentert for ulike teknikker og materialer det kan brukes til e-tekstil prosjekter i undervisningen.Deltakerne få med seg hjem et klassesett (til 30 elever) med elektroniske komponenter og strømledende sytråd til det grunnleggende e-tekstil-opplegget.
Lærerkurset er for lærere i både kunst og håndverksfagene og lærere i naturfag - teknologi og design i grunnskole og videregående skole.

Lærerkurset er for lærere, som underviser 4.-13. trinn, dvs. inklusiv lærere på videregående skole. Lærerstudenter er også velkommen.
Lærerkurset er tirsdag den 14. november 2018 kl. 9.00-15.00 på Vitenfabrikken, men kan også bestilles av skoler. Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte deltakere.
Maks. 15 deltakere. Ta gjerne med datamaskin selv eller lån en på Vitenfabrikken.
Pris: 1000 kr pr. kursdeltaker inkl. lunsj

Påmelding: vitenfabrikken@jaermuseet.no Påmeldingsfrist: To uker før kursstart.
Oppgi deltakernes navn, skole, telefonnummer og epost-adresse, samt faktura-adresse ved påmeldingen. Faktura vil bli sendt ved påmelding.

Ved bestilling av lærerkurset eller spørsmål ta kontakt med Hanne Madsen på hm@jaermuseet.no

Lærerkurs på Vitenfabrikken i 2018: bit.ly/2FGlYSB


Heldags-lærerkurs i kreativ bruk av symaskinen

15 Nov 09:00 - 15:00 15 Nov 09:00 - 15:00 - Sandnes Sandnes
Makerspace Vitenfabrikken Makerspace Vitenfabrikken
Symaskinen har vært skolen i mange år, i makerspace-sammenheng kan vi kombinere den med andre og for noen kanskje nye teknikker og verktøy til å lage unike prosjekter. Kurset...   More info

Makerspace på skolen?

21 Nov 12:00 - 15:00 21 Nov 12:00 - 15:00 - Sandnes Sandnes
Makerspace Vitenfabrikken Makerspace Vitenfabrikken
Kunne dere tenke dere å få et makerspace på skolen? Visste du at et makerspace kan starte i et hjørne av skolens bibliotek eller i et ledig rom og kan vokse derfra? Visste du at...   More info

Lærerkurs i kreativ bruk av gjenbruks-lær, traktorslanger mm.

28 Nov 12:00 - 15:00 28 Nov 12:00 - 15:00 - Sandnes Sandnes
Makerspace Vitenfabrikken Makerspace Vitenfabrikken
Visste du at sykkelslanger og traktorslanger er gratis materiale som kan brukes i et skole-makerspace? Visst du at lær fra lærjakker og lærvesker fra gjenbruksbutikker er en...   More info


© 2018 Siguez